Po Deivydo Praspaliausko pusryčių – 50 tūkst. porcijų nepasiturintiems

Sekmadienį dukart geriausias Lietuvos šefas Deivydas Praspaliauskas kartu su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“ kelis šimtus vilniečių pakvietė į svečius.

Virtuvės meistras restorane „Grey“ surengė tris labdaringų pusryčių sesijas. Jų metu geradariai nepasiturinčiųjų maitinimui paaukojo 3,3 tūkst. eurų. Už suaukotas lėšas „Maisto bankas“ skurdžiai gyvenantiems galės patiekti kone 50 tūkst. porcijų valgio.

Europos maisto bankai surinkto ir išdalinto maisto kiekį matuoja „porcijomis“, kurias sudaro 500 g angliavandenių, baltymų ir riebalų. Pernai „Maisto bankas“ išdalino virš 15 mln. tokių sąlyginių porcijų.  

IMG_0059.jpg

„Labai džiaugiamės labdaringų pusryčių sėkme: sulaukėme daug gražių atsiliepimų, žmonės smagiai praleido laiką, mėgavosi puikiu maistu ir draugija. Vieno pusdienio metu mums pavyko surinkti daug lėšų, kurias panaudosime nepasiturinčių maitinimui. Norime padėkoti kiekvienam atėjusiam pustyčiauti ir šią akciją parėmusiam, – sakė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Labdaros pusryčiuose lankėsi menininkė Nomeda Marčėnaitė, televizijos prodiuseriai Laura Paukštė ir Dominykas Kubilius, TV laidų vedėjai Rolandas Vilkončius ir Daiva Žeimytė, Seimo narys Tadas Langaitis, sporto komentatorius ir rašytojas Robertas Petrauskas, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė ir kiti vilniečiai. Dažnas pusryčiauti rinkosi su draugais ar šeimos nariais.

„Kiekvienoje visuomenėje, net ir labiausiai išsivysčiusioje, yra žmonių, kuriems reikalinga pagalba. Šį vėlyvą rytą susirinkome bendriems pusryčiams, su savo draugais ir artimaisiais. Labai džiaugiuosi, kad man pavyko prikalbinti kartu ateiti ir vaikus. Tai nuostabi proga su jais pabūti, o tuo pačiu galime ir kažką gero padaryti“, – labdaros pusryčių metu sakė jau ne vienerius metus su „Maisto banku“ bendradarbiaujanti N. Marčėnaitė.

IMG_0200.jpg

„Maisto bankas“ dėkoja restoranui „Grey“, sutikusiam savo jaukia aplinka pasidalinti su labdaros renginio svečiais. Taip pat dėkojame prekybos tinklui „IKI“, suteikusiam pusryčių gamybai reikalingus maisto produktus.  

Ir, žinoma, visų aplodismentai tenka dukart Lietuvos geriausiasm šefui Deivydui Praspaliauskui ir jo padėjėjų komandai, nuo ankstaus ryto be atlygio plušėjusiems virtuvėje.

„Esu labai patenkintas tiek šia iniciatyva, tiek jos rezultatu! Atmosfera buvo puiki – o žinojimas, kad taip prisidėjome prie skalsesnio nepasiturinčiųjų stalo, nuteikia dar pozityviau“, – sakė garsus šefas.

Labdaros renginiui pusryčių tema buvo pasirinkta ne atsitiktinai. Lietuviai rečiau nei vidutinis europietis valgo pusryčius ir dar rečiau pusryčiauti vyksta į restoranus.

 „Norėjome parodyti, kad išradingus pusryčius galima sukurti iš paprastų kasdienių produktų, kad laisvadienio rytmetį galime paversti maža švente sau ir artimiesiems. Manau, tai puikiai pavyko“, – komentavo Deivydas Praspaliauskas.

Pusryčių metu nesunaudoti maisto produktai ir pusgaminiai pristatyti nepasiturinčiuosius maitinančiai labdaros valgyklai. 

Daugiau nuotraukų rasite čia.

IMG_0022.jpg