maisto bankas

Ieškome direktoriaus (-ės)

„Maisto bankas“ ieško VADOVO (-ĖS), vadovausiančio šiai didžiausiai labdaros organizacijai Lietuvoje.

Atėjęs į paramos gavėjams skirtus mokymus - surado darbą

Pirmą kartą Romualdą sutikome paramos gavėjams skirtuose "Maisto banko" akademijos mokymuose. Dabar jį vadiname savo kolega, nes kiekvieną dieną jis sukasi ir savo kulinarines gudrybes demonstruoja neseniai įrengtoje mūsų perdirbimo virtuvėje.

Septyni pažadai nebešvaistyti gero maisto

Baigiantis metams įprasta apžvelgti pasiekimus ir pasižadėti ateičiai. Atšventę prie gausiai valgiais prikrautų stalų, prisiminkime maisto švaistymo reikalus.

„Maisto bankas“ teikė pagalbą bendruomenių nepasiturintiesiems

Vykdydami projektus „Pagalba maistu socialiai pažeidžiamiems bendruomenių nariams“ „Maisto banko“ savanoriai bendradarbiaudami su Vilniaus Pašilaičių, Kauno Petrašiūnų ir Panevėžio miesto bendruomenėmis, teikė ilgiau galiojančio maisto paketus socialinę atskirtį, nepriteklių  išgyvenantiems šių bendruomenių nariams, kuriems šiuo metu ypatingai reikalinga pagalba.

Skelbiami gruodžio mėnesio EPLSAF paketų dalinimo grafikai

Šeštasis šiais metais Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) paketų dalinimas vyks gruodžio mėnesį.

 

„Maisto banko“ savanoriai LNK žiūrovus kvies dalintis

Vėjuotą rudens dieną pas Kamajuose neseniai įsikūrusią Čeplių šeimą pasibeldė būrys raudonomis prijuostėmis ryšinčių keliauninkų. Tai - labdaros telemaratono „Pasidalink“ pagalbos karavanas.

Tauragiškė Jurgita: jei ne „Maisto bankas“, šeima badautų

Lietuvoje žemiau skurdo ribos atsidūrė 630 tūkstančių žmonių - kas penktas Lietuvos gyventojas. Skurdas neaplenkia ne tik senolių, vienišų tėvų, bet ir didesnių šeimų, kurioms neretai ieškoti geresnio gyvenimo galimybių tenka svetur.

Viena tokių – tauragiškės Jurgitos šeima,  savo istoriją papasakojusi ją labdaros telemaratono „Pasidalink“ metu aplankiusiems „Maisto banko“ savanoriams.

Atidaryta pirmoji „Maisto banko“ perdirbimo virtuvė

„Maisto banko“ Vilniaus padalinyje pradėti dalinimui dėl įvairių priežasčių nebetinkamo maisto perdirbimo darbai. Tai svarbi iniciatyva siekiant, kad labai sunokę, transportuojant apdaužyti vaisiai ir daržovės ar kitas maistas nebūtų išmetamas utilizuoti. Į perdirbimo virtuvę patenka dešimtys kilogramų paramos gavėjams dėl išvaizdos nepatrauklių bananų, vynuogių, kaulavaisių, pomidorų, cukinijų, moliūgų, avokadų ir kitų sodo bei daržo gėrybių.
 

Padovanok puodelį šilumos Lietuvos šeimoms

Žemiau skurdo ribos – 390 tūkst. Lietuvos gyventojų. Žiemos laikotarpiu, nepriteklių patiriantys žmonės gyvena itin sudėtingomis sąlygomis – dėl atsiradusių papildomų išlaidų, šildymo, dujų, elektros dažnai nebelieka pinigų pasigaminti pilnavertiškam maistui ar arbatos puodeliui išsivirti. Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ kiekvienais metais išdalina daugiau kaip 15 mln. maisto porcijų, skirtų skurdžiai gyvenantiems žmonėms.

Giedrius Drukteinis: tauta didi tuomet, kai sugeba rūpintis savo nepasiturinčiais

„Prašau Dievo, kad tokių organizacijų kaip „Maisto bankas“ mums nebereikėtų. Tačiau maisto ir kitų išteklių švaistymas tebėra milžiniškas,“ – sakė žurnalistas ir rašytojas Giedrius Drukteinis, praėjusį savaitgalį Birštone vykusiame diskusijų festivalyje „Būtent“ kalbėdamas tema „Maisto švaistymas – kieno tai problema?“

Europos Sąjungos pateikiama statistika bauginanti – kasmet išmetama 90 mln. tonų maisto atliekų – vidutiniškai 180 kg vienam gyventojui