Maisto atliekų mažinimą skatina restoranai

Jau ketvirtus metus iš eilės tvarių kulinarijos renginių organizatoriai “Sustainable Gastro”, bendradarbiaudami su restoranais, kviečia dalyvauti kulinariniame renginyje „Vilnius Gastro Zero”, kuris svarbus tuo, jog skatina tvarumo ir maisto atliekų prevencijos idėjas. Šiais metais visi dalyvaujantys restoranai sutiko priimti iššūkį ir sukurti specialius patiekalus iš “bjaurių”, “pavargusių” vaisių ir daržovių, kurie įprastuoju atveju keliautų į sąvartyną. Tokiu būdu tikimasi sukelti visuomenės susidomėjimą bei įkvėpti atsakingiau žiūrėti į maisto produktus, o taip pat įkvėpti žmones sunaudoti kuo daugiau ir atitinkamai išmesti kuo mažiau. 

Daugiau apie renginį skaitykite čia

Kviečiame dalyvauti!