Atidaryta pirmoji „Maisto banko“ perdirbimo virtuvė

„Maisto banko“ Vilniaus padalinyje pradėti dalinimui dėl įvairių priežasčių nebetinkamo maisto perdirbimo darbai. Tai svarbi iniciatyva siekiant, kad labai sunokę, transportuojant apdaužyti vaisiai ir daržovės ar kitas maistas nebūtų išmetamas utilizuoti. Į perdirbimo virtuvę patenka dešimtys kilogramų paramos gavėjams dėl išvaizdos nepatrauklių bananų, vynuogių, kaulavaisių, pomidorų, cukinijų, moliūgų, avokadų ir kitų sodo bei daržo gėrybių.

„Maisto banko“ Vilniaus padalinyje pradėti dalinimui dėl įvairių priežasčių nebetinkamo maisto perdirbimo darbai. Tai svarbi iniciatyva siekiant, kad labai sunokę, transportuojant apdaužyti vaisiai ir daržovės ar kitas maistas nebūtų išmetamas utilizuoti. Į perdirbimo virtuvę patenka dešimtys kilogramų paramos gavėjams dėl išvaizdos nepatrauklių bananų, vynuogių, kaulavaisių, pomidorų, cukinijų, moliūgų, avokadų ir kitų sodo bei daržo gėrybių.

Nuo spalio veikiančioje virtuvėje „Maisto banko” talkininkai jau spėjo perdirbti virš tūkstančio kilogramų maisto produktų. Čia pagamintos konservuotos daržovių sriubos, vaisių džemai, padažai, užtepėlės ir pan. išdalintos nepasiturinčius asmenis remiančioms organizacijoms. Valgytojų atsiliepimai – patys geriausi.

Didžioji dalis perdirbimo virtuvės įrangos nupirkta iš prekybos tinklo „IKI“ pernai organizuotos akcijos „Gera kaina – geras darbas“ lėšų. Virtuvei vadovauja profesionalus maisto technologas Romualdas. Kelis metus sunkiai sergančią žmoną slaugiusį ir nedirbusį šefą sutikome  „Maisto banko” akademijos kulinarijos kursuose – džiaugiamės jo energija ir sumanumu  „negražius” vaisius ir daržoves paverčiant paklausiais skanėstais.

Ateityje maisto perdirbimo veiklą planuojame plėsti ir kituose „Maisto banko“ padaliniuose. Širdingai dėkojame rėmėjams ir savanoriams!