Pasibaigė vasarą vykęs „Maisto banko“ ir šalies restoranų socialinis projektas „Pasaldink gyvenimą“. Rugsėjo 5 d. Kaune organizatoriai pristatė projekto pasiekimus ir desertų šou dėkojo geradariams.
Pasibaigė vasarą vykęs „Maisto banko“ ir šalies restoranų socialinis projektas „Pasaldink gyvenimą“. Rugsėjo 5 d. Kaune organizatoriai pristatė projekto pasiekimus ir desertų šou dėkojo geradariams.
Vasarą desertą bent sykį buvo galima suvalgyti nesigraužiant dėl papildomų kalorijų. „Maisto bankas“ kvietė geraširdžius smaližius lankytis „Pasaldink gyvenimą“ ženklu pažymėtuose restoranuose, skanauti specialius desertus ir taip prisidėti prie nepasiturinčių maitinimo.
Socialinė akcija apjungė daugiau nei keturiasdešimt restoranų ir kavinių didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Projekto metu geradariai suvalgė penkis tūkstančius desertų, už kuriuos „Maisto bankui“ surinkta beveik 3600 eurų. Už šias lėšas „Maisto bankas“ maistu rėmė 27 vasaros stovyklas, kuriose ilsėjosi socialinės rizikos šeimų vaikai.
Daugiausia geradarių smaližių susilaukė restoranų tinklas „Grill London“ – akcijos „Pasaldink gyvenimą“ metu čia užsakyti 2052 ,,Banoffee” pyragai ir labdarai surinkti 1026 eurai. „Mes nuosekliai remiame skurdžiai gyvenančius vaikus, kviečiame vaikus iš globos namų vaišintis mūsų restoranuose, padedame šeimoms, todėl negalėjome neatsiliepti į „Maisto banko“ kvietimą prisidėti prie paramos platesniu mąstu ir sudaryti galimybes mūsų svečiams patogiai ir paprastai paaukoti nepasiturinčių maitinimui.“ – teigė „Grill London“ komunikacijos vadovas Andrius Bakanas.
Aktyviausių padavėjų varžytuvėse išsiskyrė Vilniaus Pilies g. veikiančio restorano „Forto dvaras“ padavėja Miglė, pardavusi 63 „Tinginio“ skanėstus ir pelniusi specialų prizą – plaukimą baidarėmis su draugais.
„Galimybė padėti tiems, kam yra reikalinga pagalba, yra didžiausias malonumas, todėl nedvejodami nusprendėme prisijungti prie iniciatyvos „Pasaldink gyvenimą“, – prisimena Kauno restorano „DIA“ vadovė Vaiva Gumbienė. „Dia“ pasiekė geriausią vieno restorano rezultatą – pardavė 179 desertus ir labdarai surinko 358 eurus.
Neatsitiktinai čia surengtas ir finalinis „Pasaldink gyvenimą“ renginys. Žinomi kauniečiai – Gediminas Juodeika, Vilhelmas Čepinskis, Aleksandras Ivanauskas-Fara, Justinas Kisieliauskas – dalinosi mintimis apie filantropijos ir restoranų kultūros plėtrą bei stebėjo įspūdingą desertų šou.
„Lietuvoje per daug skurstančių žmonių – bet jei kiekvienas jiems savaip padėsime, tapsime laimingesni“, – teikdamas padėkas „Pasaldink gyvenimą“ dalyviams akcentavo smuiko virtuozas Vilhelmas Čepinskis.
Projekte „Pasaldink gyvenimą“ dalyvavusių restoranų vadovai džiaugėsi rezultatu ir žadėjo būtinai dalyvauti ir kitais metais. „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė dėkojo prie šios akcijos prisidėjiems restoranams ir kavinėms. „Gerumas saldus ir nieko nekainuoja. Ačiū visiems, dideliems ir mažiems, papildomas kalorijas pavertusiems trūkstamais kąsniais!“, – dėkojo visuomenininkė.
* * *
„Maisto bankas“ primena, jog Lietuvoje žemiau skurdo ribos patenka kas penkta šeima. Skurdžiausiai gyvenančių šeimų mėnesio pajamos siekia vos 230 eurų, maistui dienai išgalint išleisti vos porą eurų. Kiekvienas „Maisto bankui“ paaukotas euras pavirsta 15 porcijų valgio nepasiturintiems. Nepasiturinčių maitinimui paaukoti galima tel. 1343 (auka 2 eurai) arba internetu https://www.maistobankas.lt/paremk.